De weersvoorspellingen waren heerlijk voor deze zaterdag. In november de 17 graden aantikken komt namelijk niet heel vaak voor. Bijzonder was het dan ook dat Gijs en Sven met handschoenen aan zich meldden in de kleedkamer, waarbij Sven ook nog eens een maillot onder zijn korte broek had aangetrokken. Het Pavlov effect van de maand november zullen we maar zeggen. We mochten vandaag wederom aantreden op het D-veld. We waren compleet en onder aanvoering van onze aanvoerder Sven werd de warming-up op het lange gras op het tussenstuk tussen veld C- en D-veld afgewerkt. Wederom lieten de jongens zien dit prima zelf te kunnen. Ook het kaatsen en inschieten op Timo ziet eruit als een geoliede machine. Dan sta je al 1-0 voor als de tegenstander dit aan zijn oog voorbij ziet trekken. Vandaag kwam KGB op bezoek. Altijd bijzonder, want is de club waar ik ooit op mijn 6e ben begonnen en op mijn 38e ben afgezwaaid. KGB onder 10-2 was ook de nummer 3 op de ranglijst, dus we waren gewaarschuwd. Veel goals voor, maar ook veel tegen. Op slechts 3 punten van ons. Na Woudia dus weer een echte kraker op ons sportpark.
Onder leiding van de prima scheids vlogen we uit de startblokken. Met 3 verse wissels langs de kant tikten we KGB van het kastje naar de muur. Met 3 corners van Shuwendlick waaruit Wessel en Sven wisten te scoren (en een eigen goal), een mooie goal van Jantje na een splijtende pass van Gijs, eindigden we de eerste helft op maar liefst 5-0. KGB speelde pover en kon het ons niet echt lastig maken. Wel een paar handige voetballers in het team die vakkundig o.a. door Bink en Gijs onschadelijk werden gemaakt. Sluitpost Timo was vandaag ook niet van plan een goal in zijn kooi toe te laten.
Na de heerlijk fruit-groente snack van familie de Rooy, besloot KGB de 2e helft uit een ander vaatje te tappen. We hadden het lastig en met kunst-vlieg- en keeperswerk van Timo wisten we de eerste 5 minuten zonder kleerscheuren door te komen. Daarna was het de voetbalshow van Jantje. Ik raakte de tel kwijt en ik denk dat hij er wel 5 gemaakt heeft het 2e bedrijf. Het werd een schiettent waarbij elke goal van ons me toch een beetje in het rood-witte hard raakte. Toen de kruitdampen waren opgetrokken bleek KGB door ons gekraakt en stond er 13-0 op het scorebord. En dat tegen de nummer 3….Bijzonder trots op het team dat elke wedstrijd wel beter lijkt te worden. De trainingen op woensdag en vrijdag dragen daar zeker aan bij. Ook vermoed ik dat een aantal jongens oefent op schieten, dribbelen in passen buiten trainingstijd. Mooi om te zien.
Vandaag genoten van Wessel. Meldde trots voorafgaand aan de wedstrijd dat hij nu ook met zijn wreef en niet allen met zijn buitenkant kan schieten. Het bewijs was daar, want zeker 1 doelpunt kwam van zijn schoen. Jantje misten we echt vorige week. Ontzettend doelgericht en was niet te houden met zijn snelheid vandaag. Ook Jantje heeft definitief afscheid genomen van de punter en elke keer als Jantje op de doelman afloopt is een doelpunt haast een zekerheidje. Gijs stond vandaag de hele wedstrijd achterin en deed dat zonder morren. Was even een cipier nodig tegen het vooraf lastig ingeschatte KGB. Samen met de overige verdedigers en Timo was het mooi dat ze de nul konden houden. Jasper was alleen met duw- en trekwerk van de bal te krijgen. Wat een power aan de bal en steeds dreigend. Sven was de laatste weken wat afwezig, maar nu als aanvoerder met maillot volledig terug. Een mooie intikker bij een corner en als linksback nog scoren na een mooie aanval in de 2e helft was een mooie oogst. Timo was in zijn gele outfit niet te passeren. Met zijn uitschuifbare armen en benen wist hij menig schot te pareren. Fijn om zo’n betrouwbare sluitpost op doel te hebben Bink oogde na een weekje China nog wat vermoeid en miste soms zijn bekende power en overdrive. Komt vast weer snel terug. Alfie deed het prima en won menig duel was overal inzetbaar. Thomas is steeds rustiger aan de bal en kan nog meer gebruikmaken van zijn schotkracht voor het doel. En als laatste Shuwendlick. Swingend met de bal als een touwtje aan zijn voet. Prachtige corners en passes. Heel fijn om zo’n speler in je team te hebben die altijd iets extra’s brengt
Volgende week weer thuis en dan een dag voor mijn verjaardag de wedstrijd tegen HSV-Sport onder 10-2. Een overwinning zou een mooi cadeau zijn voor de coach!
Sportgroet, Jeroen