In de 3e klasse 2 stond vandaag een heuse kraker op het programma. De ‘Ferme Witte Knapen’ uit Westwoud (Woudia onder 10-1) kwamen op bezoek. In de stand stonden zij op doelsaldo eerste in onze poule. Wij begonnen vandaag als runner-up. Door de week weer goed met z’n allen 2 maal getraind. Vrijdag voor het eerst getraind met door trainer Jeroen aangeschafte echte ‘sprintladders’, voor het snellere voetenwerk.

De temperaturen liepen al aardig op rond 8:15 toen wij ons op het Wilhelminapark meldden. In de kleedkamer onder de tribune lagen de zwarte shirts voor de jongens al klaar. Voor het eerst dit jaar spelen met sponsor Deen op de borst. Onder aanvoering van onze aanvoerder van dienst Jantje begonnen de jongens aan de warming-up met aansluitend kaatsen, lummelen en schieten op goal. Dat ziet er steeds beter uit en is voor de jongens inmiddels routine. Uit onze ooghoeken zagen we dat Woudia een aardig stevig team had staan en dat we echt aan de bak moesten vandaag. De scheidsrechter had besloten ‘een kanonskogel uit de voorraad van De Halve Maen’ mee te nemen i.p.v. een normale voetbal geschikt voor de onder 10. Haast onmogelijk om met deze bal goed te voetballen en vooral voor onze lichte mannetjes een nadeel om mee te spelen. Ik zal daar als coach volgende keer beter op letten.
We schoten uit de startblokken en het had na 2 minuten al 2-0 kunnen en moeten staan. Helaas stond het vizier bij onze mannetjes niet op scherp. Woudia kwam de 1e helft slechts 2 keer gevaarlijk voor ons doel, maar de kansen voor ons waren legio. Na het rustsignaal van de prima fluitende scheidsrechter stond echter de brilstand nog op het scorebord, terwijl het wel 5-0 had kunnen staan. Na de fruitsnack, verzorgt door de familie Hart, gingen de jongens onder de bezielende leiding van coach Alix (coach Jeroen moest coachen bij de onder 12-4) de 2e helft in. Jantje maakte met de nieuwe wat lichtere wedstrijdbal de 1-0, Woudia kwam snel terug op 1-1 en werd daarna steeds sterker. Timo was echter een sta in de weg voor Woudia, want vele aanvallen kwamen richting ons doel en werden door Timo onschadelijk gemaakt. Jantje wist na een pass van Jasper de 2-1 binnen te schieten. Het was tot het einde billen knijpen. Verdedigend stond het soms niet helemaal goed. Woudia had een gelijkspel verdiend. Uiteindelijk floot de scheidsrechter voor het einde en zag ik vanuit mijn ooghoeken vanaf het C-veld 10 dolblije spelertjes. We zijn nu sinds 15 oktober 2016 (op die dag het laatste verlies tegen Twisk onder 9-1) een jaar ongeslagen (alleen maar gewonnen) in de competitie. Een mooi record! Nu samen aan kop met Berkhout. Volgende week hebben de ouders ‘kantine dienst’ en spelen we 28 oktober, nog in de herfstvakantie, een wedstrijd tegen ‘de blauwe reigers’ (Spirit’ 30) onder 10-3. Een ploeg, die we gezien de stand, moeten kunnen hebben.
Sportgroet, Jeroen