Zaterdag 28 oktober mochten we in Hoogkarspel bij Spirit ’30 op bezoek om aan te treden tegen de onder 10-3. Spirit is in de jaren ’60 ontstaan uit de clubs (HEO, Hoogkarspel en Omstreken, blauwe sokken) en Wit Rood (de witte broeken en rode shirts) met als bijnaam ‘de Blauwe Reigers’. We startten vandaag op een tweede plek. Berkhout onder 10-1 staat op doelsaldo namelijk nog steeds bovenaan. De mannetjes van Spirit hadden tot nu toe slechts 1 wedstrijd gewonnen in de competitie. Vanwege de herstvakantie hadden we maar 8 spelers. Jantje en Bink genoten van een welverdiende vakantie.
Op het mooie sportcomplex van ‘de Blauwe Reigers’ begonnen we onder leiding van onze aanvoerder Shuwendlick aan onze warming-up. Mooi dat de jongens dit nu zo serieus oppakken en dat we zo scherp aan de wedstrijd beginnen. Als coach haast geen omkijken meer naar.
Spirit had vandaag slechts 7 spelers in de wei en zou dus conditioneel in ons voordeel moeten zijn. De mannetjes van Spirit lieten zich echter van hun goede kant zien en boden dapper tegenstand. Shuwendlick, Thomas, Alfie, Gijs (2 keer) en een eigen goal zorgden echter voor een 0-6 ruststand. We waren heer en meester en de arme Spirit doelman, die steeds moeilijker ging lopen, zou het nog druk krijgen de 2e helft.
Na de limonade en fruit-groentesnack van de familie Stam gingen we op zoek naar nog meer goals in de 2e helft. De Spirit coach vroeg in de rust of hij 2 nieuwe spelers in mocht zetten (o.a. nieuwe keeper). Uiteraard geen problemen mee. De nieuwe keeper bleek een waar talent. Hij wist vele schoten op zijn doel te pareren, had een goede uittrap en maakte het ons knap lastig. Ook een verse veldspeler gaf de Spirit ploeg wat extra lucht. De hele 2e helft hebben we druk gezet maar slechts Jasper en Thomas wisten het net te laten bollen. We speelden wat te gehaast, waren niet scherp bij corners en de schoten op doel misten soms net de juiste richting. Een 0-8 eindstand, strik eromheen en mee terug naar Hoorn. Volgende week wacht KGB onder 10-2. Een ploeg met slechts 1 verliespartij. Staat keurig 3e dus een kraker op het Wilhelmina Sportpark.
Genoten vandaag van een prima leidende scheidsrechter. De zoon van Clemens Huisman junior (Luke) floot een prima wedstrijd. Fijn dat het niveau van de scheidsrechters tot nu toe prima is. Timo was vandaag heel scherp. Kreeg weinig te doen maar was alert bij de speldenprikken van Spirit. Een paar lastige corners, maar verder geen lastige situaties. Wessel stond vandaag de hele wedstrijd in de spits. Was een paar keer gevaarlijk maar miste net het geluk in de afwerking. Sven mocht het in de spits en achterin proberen. Speelde prima in zijn taak en schakelde moeiteloos de aanvallers van Spirit uit. Jasper was veel aan de bal vandaag en had veel loopacties. Een mooie goal in de 2e helft. Thomas was sterk achterin en op het middenveld. Wist de prima keeper met een knalhard schot te passeren. Gijs buffelde op het middenveld en was alert bij de uittrappen van de keeper. Met een handige intikker en een mooi geplaatst schot was Gijs weer belangrijk voorin. Alfie komt steeds beter in zijn element. Ook Alfie wist het net weer eens te laten bollen. Shuwendlick ging weer swingend met de bal aan zijn voet over het veld. Was vandaag bescheiden met zijn goals maar heel belangrijk voor het team.
Sportgroet,
Jeroen