Het beloofde een echte zeiknatte winderige herfstdag te worden, met de hele dag regen. Deze voorspelling kwam helaas ook uit. Dit keer werden we verwacht op sportpark de Dres te Nibbixwoud. Een multifunctioneel sportpark als thuis voor meer dan 60 verenigingen uit de omliggende dorpen, met faciliteiten om je vingers bij af te likken. Een van de verenigingen die daar, naast de roemruchte handbaltak, is gehuisvest, is voetbalvereniging SEW (Sport en Wilskracht). Een vereniging die in het verleden met o.a. de 5 gebroeders Mol de 1e klasse van het amateurniveau wist te behalen.
Na de stevige warming-up, aangevoerd door onze aanvoerder Thomas, begonnen we aan de wedstrijd. We moesten wederom aantreden tegen een selectieteam, maar na de soepele overwinning van vorige week tegen Dindua onder 10-1, waren we daar niet echt bang voor. De jongens (en meisje) van SEW waren gemiddeld wel wat groter en steviger dan onze boys. Na het handenschudden voorafgaand aan de wedstrijd begonnen we wat afwachtend aan het duel. We waren iets sterker, maar na een corner die werd afgeslagen wist SEW uit de counter te scoren. We stonden met te veel spelers voor de bal. Voor het eerst dit seizoen op achterstand, dat was even schrikken. Na deze tegenslag namen we het heft in handen. Het was Jantje die een onvervalste hattrick wist te maken. Vlak voor rust kwam SEW weer terug in de wedstrijd, wederom uit een corner die niet door onze verdediging kon worden weggewerkt. Ruststand 2-3, we waren wat sterker, maar aan elkaar gewaagd.
De doorweekte mannetjes lieten zich de limonade en fruitsnack, verzorgt door de familie Koster, prima smaken. Na wat tactische tips (niet door het midden uitverdedigen, meer schieten en wegblijven uit de fysieke duels) konden we aan het tweede bedrijf beginnen. Ook nu waren we aan het begin niet wakker en na een counter stonden er ‘3 blauwen tegen 1 witte’ en kwam SEW op gelijke hoogte. We schakelden een tandje bij en het was Shuwendlick die na 3 assists op Jantje zelf besloot de trekker over te halen. Dat was 3-4. SEW kwam niet meer in de buurt van onze goal. Het was Gijs die besloot om aan alle onzekerheid een einde te maken. Vanaf 30 meter wist hij in 1 keer uit te halen en via de grabbelende handen van de lange keeper verdween de bal in de kruising. Het verzet van SEW was nu gebroken en er waren voor ons nog kansen op meer. Uiteindelijk bleef de teller op 3-5 staan en behaalden we zo de volle 9 punten uit de eerste 3 wedstrijden.
Genoten vandaag ook van SEW. Sportief en (Wils)krachtig. Prettig om een tegenstander te hebben die het ons lastig kon maken. Daarnaast onder begeleiding van wederom een uitstekende scheidsrechter, die heel duidelijk en positief was richting de jongens en de wedstrijd prima aanvoelde. Timo was vandaag op doel heel sterk. Bij de penalty’s kon hij zijn ware kwaliteiten tonen. Jantje speelde een topwedstrijd, 3 goals en een assist en een plaag voor SEW. Shuwendlick speelde wat ongelukkig, maar 3 assists en een goal achter je naam, dan doe je het zeker niet slecht. Jasper was weer scherp in zijn acties. Wilde de 2e helft graag achterin spelen om de gevaarlijke nummer 10 uit te schakelen. Thomas was in de 1e helft in de spits wat ongelukkig, maar kwam de 2e helft sterk terug op zijn vertrouwde plek achterin. Was wederom weer rustig aan de bal. Wessel wisselde een linksachter plek af met de spitspositie en maakte het de achterhoede van SEW lastig. Sven begon als midden-mid en ging de 2e helft meer achterin spelen om de overwinning veilig te stellen. Gijs had weer last van zijn knie, maar bleef op het middenveld prima overeind. De goal was er 1 om in te lijsten. Alfie had wat pech in de afwerking, want was een paar keer heel dicht bij een goal, dat gaat volgende wedstrijd wel goed komen! Bink kwam vandaag, onder deze lastige omstandigheden, weer prima uit de verf. Buffelend op het middenveld en stevige duels uitvechtend over het hele veld. Was tegen deze fysieke ploeg als voorbeeld voor de ploeg (niet bang zijn) echt wel nodig.
Volgend week wacht het nog ongeslagen Woudia onder 10-1 op het Wilhelmina sportpark. Alle vertrouwen in dat we tegen ‘de Ferme Witte Knapen’ uit Westwoud weer goed voor de dag zullen komen.
Sportgroet, Jeroen