Op zaterdag 13 januari 2018 is er speciaal voor de inwoners van Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier een Fit-test. De inwoners tussen de 55 en 75 jaar hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen. (zo niet, bel even naar Team Sport 0229.252 200).
Wat houdt een Fit-test in?
Met de Fit-test meet een deskundige hoe fit u bent om uw dagelijkse dingen te doen. Bijvoorbeeld: hoeveel kracht heeft u in uw handen, hoe lenig bent u, wat is uw conditie, hoe is het gesteld met uw suikergehalte en wat is uw bloeddruk? Aan het einde van de test krijgt u een persoonlijk advies. De kosten voor de Fit-test zijn € 5 per persoon.
Wie neemt de fit-test af?
Team Sport van de gemeente Hoorn werkt samen met verschillende sportaanbieders, huisartsenpraktijk Kaap Hoorn, Stichting Netwerk en 1.Hoorn. In het complex van Voetbalvereniging Always Forward staan zij voor u klaar.
Wat gebeurt er na de Fit-test?
Op zaterdag 13 januari krijgt u na uw persoonlijk advies uitleg over een fitnessprogramma waaraan u kunt deelnemen. Ook ontvangt u een programmaboekje met informatie over diverse beweeg- en ontspanningsactiviteiten bij u in de buurt.
Start fitnessprogramma
In februari 2018 starten we met een fitnessprogramma. De eerste twee weken kunnen de deelnemers gratis een training volgen bij de verschillende sportaanbieders in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier. Daarna volgt een fitnessprogramma van acht weken bij een van de sportaanbieders. Onder begeleiding kunt u werken aan uw fitheid. Voor dit programma betaalt u een kleine bijdrage.