Na onze bekerwedstrijden tegen Purmerend en Victoria (2 maal winst en door naar de volgende ronde) met de verslagen van verslaggever Ben. Begonnen we de competitie op zaterdag 23 september tegen Forward onder 12-5. Altijd jammer als je samen met een ploeg van je eigen vereniging in de competitie zit. Geeft altijd wat extra spanning, gedoe en rivaliteit. Na een 1-0 ruststand liepen we de 2e helft uit naar een ruime 9-3 overwinnning.
Op 30 september moesten de boys richting Bovenkarspel. KGB onder 12-1 was onze tegenstander. Dit team staat onder leiding van coach Linze de Jong. Linze, die ook mijn coach was, toen ik nog een paar jaar in het 3e elftal van KGB voetbalde. Vooraf wisten we dat een hele zware wedstrijd zou worden. KGB, mijn oude cluppie, was eigenlijk veel te laag ingedeeld. Op het zware kleiveld in Bovenkarspel werden onze jongens van het kastje naar de muur gestuurd en bleef de teller uiteindelijk steken op 14 tegen 1. Ben liet het net voor ons een keer bollen na een fraaie voorzet van Kofi. Teleurgesteld verlieten de jongens het veld. Op de training bleek dat we echter 14 punten hadden geleerd van deze wedstrijd:
– meer overspelen; – niet mopperen op elkaar; – op je plek blijven; – tactiek bespreken; – op buitenspel letten; – keeper bal met handen pakken; – op de verdediging letten, niet alleen aanvallen; – bal niet zomaar wegtrappen; – op ingooi trainen; – conditie op peil brengen; – namen noemen als je bal speelt; – niet steeds voor eigen succes gaan; – positief blijven; – meer op doel schieten.
Toch mooi dat de jongens dit meenemen in een voor beide partijen niet leuke wedstrijd.
7 oktober hadden we weer een uitwedstrijd. Ditmaal tegen onze buren van HSV Sport 1889. De regen kwam gestaag naar beneden in Risdam. Op het zware veld van HSV wisten we op voorhand dat het lastig zou worden. De onder 12-1 van HSV Sport had hun wedstrijd er al een tijdje opzitten en de onder 12-2 had dus een volledige bezetting. We schoten echter uit de startblokken en al in de 2e minuut kregen we terecht een penalty die door Diego feilloos werd benut. Na nog een afgekeurde goal en een fraaie vrije trap van Nayem was het HSV die het initiatief overnam. Ik stond zelf te vlaggen. Heel fijn als je een (terechte) uitbal voor Forward geeft en je dan voor alles wat HSV een warm hart toedraagt voor rotte vis wordt uitgemaakt. Daar sta je dan in de druilerige regen met je goede gedrag. Dan is het even niet fijn langs de lijn en verbaas ik me weer over het verbale gedrag van ouders en opa’s/oma’s bij kinderen van net 11 jaar. Volgende keer gewoon lekker thuisblijven zou ik zeggen.
De wedstrijd ging gewoon verder. HSV kwam vanuit het niets op 1-1 en we hadden daarna niet veel meer in te brengen. In de rust bleken we met de onder 14-3 van Always Forward in de kleedkamer te zitten. Na de stevige speech van de coach van de onder 14-3 besloten wij maar wijselijk even naar buiten te gaan. Onbegrijpelijk, dat als er 9 kleedkamers leeg staan, je dan bij elkaar met 26 kinderen en 4 coaches in 1 kleedkamer in ‘de rust’ moet zitten. Dat werkt niet. De 2e helft zette HSV nog een tandje bij en kwamen ze terecht op een 3-1 voorsprong. De laatste 10 minuten besloten we alles op alles te zetten en kwamen we via Thijs terug op 3-2 nadat Diego nog een keer de paal had geraakt. Milano had nog een goede kopkans maar de prima leidende scheidsrechter besloot uiteindelijk voor het einde te fluiten.
14 oktober mochten we thuis op het C-veld aantreden tegen Hauwert ’65. Een team dat nog ongeslagen, met een prima doelsaldo, samen met Purmerend bovenaan stond. We waren dus gewaarschuwd. Na twee weer prima trainingen van Kees en Jeroen op maandag en vrijdag, met een uitstekende opkomst van de jongens, hadden we er toch wel wat vertrouwen in. We kwamen echter door een snel uitval van Hauwert op 1-0 achterstand. Hauwert had 2 meiden in het team die de jongens regelmatig hun hielen lieten zien. De nummer 11 van het team was een ware plaag voor ons. Tyrise maakte voor rust de 1-1 en er had wellicht wat meer in gezeten. De 2e helft raakten onze jongens wat vermoeid en kwamen de pijntjes opzetten. Kofi had last van zijn knie, Diego een zeer enkel. Thijs viel 3 keer uit na botsingen met de tegenstander en een aantal jongens kon het conditioneel bijna niet meer aan. Fysiek dus nog werk aan de winkel met dit team. Hauwert liet de kans op de terechte 1-2 vlak voor tijd liggen, waardoor we een keurige 1-1 uit het vuur sleepten.
Een mooi begin zo van de competitie. Als team beginnen de jongens steeds meer aan elkaar te wennen. Komen uit verschillende teams uit de onder 11, aangevuld met 3 jongens die net met voetbal zijn begonnen. Twee keer in de week trainen en positief tegen elkaar blijven gaat dit seizoen echt wel z’n vruchten afwerpen.
Sportgroet, Jeroen