Na de gemakkelijk zege op Blokkers onder 10-3 stond nu al gelijk de kraker op het programma tegen Dindua (Door Inspanning Nuttig, Door Uitspanning Aangenaam) onder 10-1. Deze ploeg was vorig jaar in de onder 9 ook kampioen geworden en was nu met een 11-4 overwinning op ALC uit de startblokken geschoten. Dit keer mochten we aantreden op het C-veld, dat er na de overvloedige regenval van vrijdag, nog prima bijlag. Altijd even wennen voor de jongens, het echte gras. Maar na een tactische bespreking en een prima warming-up van Timo, waren we er klaar voor.
Gelijk na de aftrap ging Alfie er op links vandoor en zijn voorzet werd door een spelertje van Dindua over de doellijn gewerkt. Dat was een prima start. We gingen daarna vrolijk door. Vele kansen, en schot van Shuwendlick die keihard op de paal en daarna lat uiteenspatte. Toch wist Shuwendlick weer zijn goaltje mee te pikken. Ook een corner van Gijs werd door de doelman over zijn eigen doellijn getikt en zo gingen we de rust in met een riante 3-0 voorsprong. Wat een weelde. Dindua deelde de eerste helft wat speldenprikjes uit en was met 1 snelle aanval nog dicht bij een aansluitingstreffer, maar Timo wist deze onschadelijk te maken.
Na het heerlijke fruit van de ouders van Wessel konden de jongens er weer even tegen. Dindua kreeg het slechts met 1 wissel steeds zwaarder. Daarnaast was vlak voor rust de gevaarlijke middenvelder door een ongelukkige botsing met Bink tot keeper gebombardeerd en deed dat niet slecht. Toch kon hij niet voorkomen dat we via Jantje (2 keer), Jasper, en Shuwendlick de eindstand op 7-0 bepaalden. Dindua kwam nog bijna tot een doelpunt, maar Timo wist de bal net op de lijn nog te pakken. Een mooie teamprestatie met de complimenten van de coach van Dindua.
Een prima wedstrijd onder leiding van wederom een uitstekende scheidsrechter. Was zijn eerste wedstrijd maar was niets van te merken. Vandaag met misschien wel het hoogtepunt van de wedstrijd, een aanval over meerdere schijven, waarbij de bal in 1 keer werd doorgetikt en helaas uiteindelijk net naast werd geschoven. Een mooi voorbeeld van hoe je met samenspel snel het veld kan oversteken. Timo was vandaag weer niet te passeren. Gooide alles in de strijd en had nog even last van een pijnlijke enkel. Weer geen goal tegen! Thomas stond zijn mannetje, maar had het toch lastig tegen de lange en behendige spits van Dindua. Bewaart steeds meer de rust in zijn spel, goed om te zien. Wessel was degelijk op links. Kan nog wat meer met de bal de buitenkant opzoeken i.p.v. binnendoor uitverdedigen. Maar er moet wat te wensen overblijven. Shuwendlick was weer ongrijpbaar voor de tegenstander. Liet zijn linkerbeen weer een paar keer flink knallen. 3 keer het houtwerk/aluminium vandaag ge(k)raakt. Jasper was in zijn element. Een paar lange rushes op snelheid,waarbij hij de 2e helft zichzelf beloonde met een prima goal. Alfie was op kamp geweest, weinig geslapen, maar was niet veel van te zien. Heel dreigend vanaf de linkerkant. Met nog iets meer lef had hij er vandaag zo een paar kunnen maken. Sven was achterin heel solide, deed goed mee en had nog een paar keer kans op een goal, door zich goed vrij te lopen. Bink had na zijn liesblessure van vorige week nergens last van. Was fair maar stevig in de duels, maar was soms even nodig. Pakte weer een goal mee. Gijs was vrijdag gevallen op zijn knie tijdens een glijpartij met de fiets over een hoop bladeren. Begon als wissel, maar was op het veld niet veel meer van te merken. Bleef keurig op zijn plek achterin en wist het kunststukje van Shuwendlick te herhalen door de corner er in 1 keer in te draaien. Jantje had het vandaag op zijn heupen. Speelde op de posities midden-mid en deed voorin als spits heel goed mee, was dreigend en was ongrijpbaar voor de spelers uit Enkhuizen.
Volgende week spelen we uit tegen SEW onder 10-1. De Nibikkers hebben 3 punten en hebben hun laatste wedstrijd ruim gewonnen. We zijn dus gewaarschuwd.